19.7 C
Асеновград
понеделник, 5 юни, 2023

Дневник 27.03.2023

-

  • Близо 600 хиляди хартиени бюлетини и 1000 записващи устройства пристигат в Пловдивската Областна администрация утре. Те ще бъдат доставени с камион със специални пломби, които ще бъдат свалени в присъствието на главния секретар на администрацията и председателите на 16-та и 17-та Районни избирателни комисии.
  • На два сигнала за пострадали жени в условията на домашно насилие са се отзовали служителите на реда в Асеновград. Идентичните съобщения са получени в петък и в неделя, а извършителите са задържани за срок до 24 часа. Проверките за събиране на достатъчно данни за извършеното престъпление продължава под наблюдение на районната прокуратура.
  • Пожар в известно асеновградско заведение вдигна на крак пожарникарските екипи в събота вечерта. Според първоначалната информация причината е в аспирацията в обекта. Дълго време около сградата, която е част от хотелския комплекс в близост до кв. „Запад“, се издигаше гъст черен дим. Все пак пострадали няма, щетите са материални.
  • Първо математическо състезание в памет на академик. Благовест Сендов се проведе в Асеновград. Надпреварата бе организирана от Ротари клуб в града, със съдействието на Община Асеновград. Домакин на събитието бе Градска библиотека„ Паисий Хилендарски”.
  • Градската библиотека, съвместно с Община Асеновград, организират „Дни на книгата 2023“. Инициатива е част от националната кампания „Походът на книгите“ на Българската библиотечно-информационна асоциация и Асоция Българска книга.
  • Част от мероприятията включени в програмата „Дни на книгата 2023“ организирани от Градската библиотека и Община Асеновград е онлайн конкурсът за детска рисунка „Вълшебният свят на книгите“.
  • Вече повече от 60 години 27-ми март се отбелязва като Ден на театъра в прослава на сценичното изкуство, което от древни времена внася цвят и пъстрота в ежедневието на хората.
  • Параклисът „Св. Христофор“ над  Асеновград с нов, обновен външен вид. Той заедно с останалите 11 параклиса към енорията на храм „Св. Богородица Успение“ са обявени за паметници на културата.
  • Асеновградчани отбелязаха празника Благовещение с архиерейска Света литургия.
  • Новият сезон за ФК „Асеновец“ не започна обещаващо, но последната среща на тима от Асеновград показа, че той има какво да покаже на терена.
- Advertisment -

Must Read

Тема от деня – 147 години от гибелта на Христо Ботев...

На 2-ри юни отдаваме почит към подвига и паметта на великият поет и революционер Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на...