7.7 C
Асеновград
понеделник, 4 март, 2024

Дневник 27.06.2023

-

  •  От днес започва празникът на мюсюлманите Курбан Байрам. Честванията продължават няколко дни –до 1-ви юли, като са свързани с посещаване на близки и роднини, песни, танци и разбира се – събиране на бонбони от децата. В асеновградското село Стоево първият ден от празника винаги се отбелязва тържествено.
  •  Започна обезопасяване на периметъра около Караалановото училище. В края на миналата седмица ви показахме, че предпазни съоръжения не са поставени, въпреки че част от стената и покрива на сградата паднаха. От днес вече има метални пана на тротоара, но все още ремонтни дейности не са стартирали. През следващите дни ще стане ясно кога ще започнат същинските такива, съобщиха за ТВ САТ КОМ  от управата на града.
  •  За активния туристически сезон емблемата на Асеновград – „Асенова крепост“ ще работи с удължено работно време.
  •  След три рекорда във въздуха, Николай Калайджиев се подготвя да покори космоса. Асеновградчанинът, който показа, че е най-добър при определени маневри в пилотирането, се срещна с наш екип, за да ни разкаже за своите постижения и новите такива, към които се стреми.
  •  За втора година гражданите и гостите на град Куклен ще могат да се на насладят на народни забавления и концерти, които ще са част от регионален събор „Куклен фест“.
  •  Ако живеете в някое от населените места на Община Куклен и сте във възрастовата група от 12 до 80 години, може да се вкючите в надпреварата за най-добър видеоклип заснет с телефон. Конкурсът е под надслов „Моето населено място без грим  и фотошоп – най-доброто място за живеене“. Повече подробности за критериите в конкурса може да намерите на сайта на Община Куклен.
  •  Превърналият се в традиционен за региона Фолклорен събор, който се провежда на Араповския манастир „Света Великомъченица Неделя“ ще се състои и тази година.
- Advertisment -

Must Read

Мартенско настроение в Куклен и селата в общината

Баба Марта, Пижо и Пенда зарадваха населението на община Куклен. Първият ден на месец март започна в Куклен с много настроение, усмивки и приятни...