11.7 C
Асеновград
четвъртък, 22 февруари, 2024

Дневник 27.07.2023

-

 •  Бурни ветрове вилняха от снощи в почти цялата страна. Поривите на вятъра в Пловдивско достигаха 90 км./ч. За щастие в Асеновград няма сериозни щети или пострадали.
 •  На множество сигнали за паднали дървета и сухи клони се отзоваха пожарникари от Регионална дирекция по пожарна безопасност и защита на населението в Пловдив.
 •  Три временни постройки във вилна зона край Хисаря изгоряха тази нощ.
 •  Голям пожар стана днес край село Оризари. Горящи сухи треви на значителна площ наложи временно ограничение на движението на пътя Пловдив – Пещера. В участъка от изхода на Пловдив до село Кадиево не се пропускаха автомобили и в двете посоки и с цел безпрепятствено придвижване на противопожарните екипи. Пожарникари гасиха и запалени отпадъци на нерегламентирано сметище до КАТ-Пловдив в следобедните часове. Три екипа се включиха в гасителните действия.
 •  Министерството на образованието и науката ще подкрепи предложението на омбудсмана за създаване на възможност за повторно явяване на държавен зрелостен изпит след 12-ти клас. Предстои детайлите по предложението да се уточнят и да се проучат възможностите кога най-рано тази идея може да започне да се прилага.
 •  Жител на село Караджово е арестуван за притежание на наркотици. Мъжът е заловен от служители на полицейския участък в Садово да носи в себе си две топчета с хероин. Притежателят на наркотичните вещества е задържан в ареста за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо досъдебно производство. Работата по случая продължава разследващ полицай от Районно управление-Асеновград.
 •  От МБАЛ – Асеновград съобщават, че гражданите ще могат да се възползват от безплатни гастроентерологични прегледи, които ще се проведат в лечебното заведение.
 •  Във връзка със зачестили случаи на некоректно подадени документи, от Регионалналната инспекция по околната среда и водите напомнят на гражданите кои са задължителните атрибути, които те трябва да съдържат.
 •  Детска архитектурна работилница организират в Епископската базилика на Филипопол. Занятието ще се проведе тази неделя, 30-ти юли, от 11:00 часа. В рамките на час и половина, децата ще се запознаят с основните видове сгради, характерни за римските градове, и накрая заедно ще създадат модел на града. Входът за работилницата е напълно безплатен, но е необходимо предварително записване по имейл. Минималната възраст на участниците е 6 години.
 •  Попитахме асеновградчани как приемат идеята Националният празник на България да се премести от 3-ти март, на 24-ти май. Вижте какво е мнението им
 •  На 27 юли православната църква почита  паметта на Свети Пантелеймон и Свети Седмочисленици.
- Advertisment -

Must Read

Законопроект за мобилните услуги: Повишават цената – прекратяваш договора без неустойка

„Всяко повишаване на цената от страна на мобилните оператори е основание гражданите и фирмите да прекратят договора си без неустойки“. Това заявиха от Коалиция...