35.7 C
Асеновград
събота, 20 юли, 2024

Дневник 28.06.2024

-

  • Рекламна табела, поставена над входа на НЧ“Родолюбие“ в Асеновград предизвика недоволството на асеновградчани. Казусът бе активно коментиран асеновградска група в социалната мрежа.
  • Огнеборците от Районна служба по пожарна безопасност и защита на населението в  Асеновград- Георги Начев,Илия Диков и Виктор Паракосов, втори ден помагат на  колегите си от Димитровград. Летните пожари отново поставят на изпитание издръжливостта на борещите се с тях. Костенурката от това клипче е бягала, за да се спаси от бързо пълзящи огнени езици. Бързата реакция на пожарникарите я спасяват и й дават вода, съобщават от регионалната дирекция в Пловдив. Помнете, че винаги ще побеждаваме огъня, но палейки безразсъдно, унищожаваме бъдещето на децата ни!“ е посланието и апела, който отправят огнеборците.
  • Днес в Асеновград се проведе акция по събиране на непортребни електроуреди.
  •  Асеновградското село Избеглии отбелязва своя празник с традиционния събор „Света Троица“. Няколко часа преди да стартира програмата се срещнахме с кмета на селото Йордан Райчев.
  •  Анонс: Предстои да се проведе 11-то Редовно заседание на Общински съвет – Асеновград. Проектът за дневен ред на сесията, предвижда да бъдат разгледани 28 предложения.
  • През утрешният ден 29-ти юни се отбелязва Националния ден на безопасността на движението по пътищата. На този ден се акцентира върху важността на темата за намаляване на смъртността и тежките наранявания при пътни инциденти.
  • Утре е Петровден! Празникът,  посветен на християнските Първовърховни Апостоли Свети Петър и Свети Павел. По този повод репортерът ни Ваня Католикова се срешна с отец Милен от храм „Св. Архангел Михаил“.
- Advertisment -

Must Read

Връчиха почетен плакет на Асен Чойков

Днес, кметът на града д-р Христо Грудев връчи почетен плакет на Асен Чойков, който спечели един сребърен и един бронзов медал на провелото се...