28.7 C
Асеновград
събота, 22 юни, 2024

Дневник 29.05.2024

-

  •  На 25-тия ден след Великден Православната църква отбелязва празника Преполовение. По традиция на този ден Чудотворната икона на Света Богородица напуска асеновградския храм „Св.Богородица – Благовещение“ и с литийно шествие се отправя към Бачковската света обител.
  •  Бюрото по труда в Асеновград проведе днес информационен ден на открито.
  •  Община Куклен стартира подготовката за изграждане на нов парк и нова детска ясла.
  •  Преди месеци Ви разказахме за благотворителен футболен турнир на малки врати, който организират в с. Избеглии. Сега, до турнира остават броени дни – той ще се проведе тази събота, 1-ви юни. Все още има възможност отбори, желаещи да участват, да се запишат, тъй като крайният срок за това бе удължен до 30-ти май.
  •  Републиканско първенство по Пожароприложен спорт се проведе в град Варна. Представители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“  – Пловдив показаха завидни умения, заеха и челни места. Дни преди държавното първенство, на областно ниво, асеновградските пожарникари грабнаха бронзовите медали в дисциплината „Бойно разгръщане от мотопомпа“.
  •  Отличия за асеновградските представители от Международен турнир в Босна и Херциговина. „Асеновец таекуон-до клуб“ завоюва 4 медала за българския отбор.
- Advertisment -

Must Read

Седмокласниците се явиха днес на НВО по Математика

Близо 60 000 седмокласници се явиха днес на Националното външно оценяване по Математика. Както на изпита по български език и литература, който се проведе...