32.7 C
Асеновград
събота, 22 юни, 2024

Дневник 30.04.2024

-

  • Рано тази сутрин 52-годишна жена от кв. Долни воден пострада при пътен инцидент. Тя е блъсната от лек автомобил пресичайки пешеходна пътека пред ЖП гарата в Асеновград. Пострадалата е откарана от пристигналия екип на бърза помощ в Асеновградската болница, но по-късно е транспортирана до Пловдивско лечебно заведение, съобщиха от спешното отделение в Асеновград.  А живущи в района на инцидента коментираха, че на това място всяка седмица има пострадал човек. Причините за днешното произшествие се изясняват.
  • Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев проведе консултациите за формиране съставите на секционните избирателни комисии, които да произведат изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители. По време на консултациите се стигна до спор относно безразборното лепене на агитационни материали на забранени места на територията на общината.
  • Обновената зрителна зала на НЧ „Родолюбие“ ще бъде официално открита по време на майските празници с Гала концерт на Опера-Пловдив. Това е само един от акцентите в програмата, включваща още концерти, изложби, среща с писатели, панаир на занаятите, ковашки събор и много други.
  •  Изложба иконопис бе открита в асеновградска галерия. Иконите са дело на четирима творци.
  • В СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ днес се проведе Великденска работилница за най-малките ученици и техните родители. След нея бе открит благотворителен базар.
  • Деца от Куклен представят свои рисунки и артикули, посветени на Великден.
  • С Ден на отворените врати Музеят на авиацията в Крумово ще отбележи 6-ти май. Безплатен музеен тур и активности за деца са подготвили от авиомузея в Деня на храбростта и Празник на Българската армия.
  • Шампиони в първа дивизия при 19-годишните станаха девойките на БК „Асеновец 2005“. Момичетата победиха категорично отборите на НСА и Вихър, Айтос и спечелиха купата.
  • С това се разделяме, новините на ТВ САТ КОМ излизат във великденска почивка. Очаквайте Празничната ни програма, която ще бъде споделена както на нашия сайт, така и на фейсбук страницата ни. Новинарската ни емисия се завръща на 7-ми май. Светли празници!
- Advertisment -

Must Read

Седмокласниците се явиха днес на НВО по Математика

Близо 60 000 седмокласници се явиха днес на Националното външно оценяване по Математика. Както на изпита по български език и литература, който се проведе...