28.7 C
Асеновград
събота, 22 юни, 2024

Дневник 31.05.2024

-

  •  43-годишна жена, под въздействие на алкохол и наркотици, предизвика катастрофа с материални щети вчера в село Патриарх Евтимово.
  •  От УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив съобщават, че инцидентът със задимяване на стая на 11-тия етаж в лечебното заведение, случил се около 20 ч. на 29-ти май, е в следствие на блокиран вентилатор в мокро помещение, намиращо се на долен етаж. След установяването на дима, лекарите са предприели адекватни бързи мерки и двама пациенти са изведени от стаята, а след проветряването й, са върнати отново по местата си. Няма нанесени материални щети, нито са пострадали пациенти или лекари.
  •  В навечерието на Деня на детето, ученици от ОУ „Отец Паисий“ показаха колко важна е връзката между едно дете и неговия домашен любимец. В двора на учебното заведение за поредна година се проведе зооизложба, която бе съпътствана от игри и награди.
  •  Село Яврово отново се подготвя за обичая „Вдигане на куните“. Тази година той ще се проведе на 15-ти юни. В следващия репортаж припомняме с какво е свързана тази традиция, както и каква ще бъде програмата за тазгодишния празник.
  •  Отбор от 12 пловдивски огнеборци, под ръковоството на старши комисар Васил Димов, се включиха в престижна национална надпревара. Те мериха сили със пожарникари от цялата страна в провелото се във Варна 52-то издание на Републикански преглед по пожароприложен спорт. Огнеборците демонстрираха изключителен професионализъм, постигнаха най-добро време и заслужено спечелиха златния медал в дисциплината „Пожарна щафета“.
  •  Пловдивската пожарна ще се включи в празненствата по повод утрешния детски празник.
  •  Тази година Регионалната занаятчийска камара – Пловдив отново ще организира Детски панаир на занаятите.
  •  Днес е Международният ден на блондинките. За 18-та година на 31-ви май блондинките могат да почерпят.
- Advertisment -

Must Read

Седмокласниците се явиха днес на НВО по Математика

Близо 60 000 седмокласници се явиха днес на Националното външно оценяване по Математика. Както на изпита по български език и литература, който се проведе...