Ремонтът на пет от улиците в Куклен, както и този на пътя за хижа Здравец, приключиха. Това съобщи кметът на Община Куклен Мария Белчева.

Мащабните ремонтни дейности, с подмяна на пътни ивици, се извършиха по улиците „Явровска”, „Дружба” и западната част на ул. „Речна”. На път е да приключи ремонтът по ул. „Райна Княгиня”, където се подмени водопроводът със сградните отклонения и се прокара газопровод. Скоро ще започнат ремонтните дейности по улиците „Стръмна” и „Латинка”. Ремонтът по ул. „Бяла Черква“ приключи, като същата се преасфалтира изцяло. Улица „Латинка” ще бъде изцяло преасфалтирана, а ул. „Стръмна” ще има и нови тротоари. По нея ще бъде подменен и напорният водопровод, информираха от съседната община и допълниха, че благодарение на ремонтите от миналата година, град Куклен е разделен на две зони. Водоподаването в горната зона е изключително добро. С ремонта и подмяната на водопровода по ул. Стръмна, ще се подобри
водоподаването в ниската зона на града. Заради остарелите тръби от етернит има големи загуби по мрежата. Поради належащите ремонтни дейности, водата на места ще бъде спирана по предварителен график, който ще бъде публикуван в сайта на Община Куклен.