Талантите от Музикална школа “Станимака” получиха поредна висока оценка по време на Националния музикален и танцов конкурс „Пиленце пее“ 2019 г., който се проведе от 11 до 26 октомври в град София. В конкурса, който се организира за осми път, взеха участие множество музиканти, певци, танцьори, а неговата цел е да съхрани, обогати и разпространи българския фолклор.

В музикалната надпревара отличените възпитаници от асеновградската Музикална школа “Станимака”, които демонстрираха професионални певчески умения, бяха близначките Валерия и Виктория Топалски, които се завърнах със златен медал, Николай Парунев с бронзов медал, а Антоанета Колаксъзова, Ангел Демерджиев и Михаела Илиева с поощрителни награди.

Ръководителят на Музикална школа “Станимака” при Сдружение “Станимака-мюзик център”- Севджан Рамада съобщи, че по случай предстоящите празници,  изненадата за всички любители на народното пеене, е самостоятелният им концерт „В очакване на Коледа”. Той е част от  коледно-новогодишната програма на Община Асеновград и ще се състои тази събота /21.12./ в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ от 17:30 ч.