12.7 C
Асеновград
вторник, 1 октомври, 2024

Дневник 04.11.2021

-

  •  От днес са в сила нови ограничителни мерки заради коронавируса. Болниците спират плановия прием и операции, с изключение на трансплантациите, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания. Също и за ражданията, дейностите по асистирана репродукция и психиатрична помощ. Какво още се ограничава в заповедта на здравния министър.
  • Как се гласува машинно ще имат възможност да научат всички жители на община Асеновград, които все още не са гласували по този начин и се притесняват да го направят. За целта Районната избирателна комисия – Пловдив организира тридневни обучения в Асеновград и населените места. Къде ще има симулатор за машинен вот и кога, вижте в следващия материал.
  •  Как ще гласуват карантинираните избиратели на 14 ноември?
  •  63-годишен мъж, проявил агресия към полицаи, се озова в районното управление на Асеновград. Вчера по обяд, криминално проявеният и осъждан асеновградчанин край бензиностанция на Тополовския път отправил обиди и заплахи към проверяващите го полицейски служители Срещу нарушителя е образувано бързо производство.
  •  Стартира специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления срещу изборните права в цялата страна.
  • Правителството одобри допълнителни 15 млн. лв. за изплащане на финансова подкрепа от 300 лв. за отопление. Кой може да кандидатства за помощта.
  • Допълнителни 15,4 млн. лв. ще получат училищата и детските градини за справяне с пандемията. Това реши правителството днес. Те ще бъдат разпределени по два критерия – брой паралелки или групи и брой ученици или деца в съответната образователна институция.
  •  Обявяват осми годишни номинации „Донка Пашкова” за инициатива, реализирана с помощта на доброволци в Общината и Градската библиотека.
- Advertisment -

Must Read

Започна новата учебна година в неделното училище „Благонравие“

През 2022 г. в храм „Св. Атанасий“ в Асеновград отвори врати неделното училище по вероучение „Благонравие“.  Новата учебна година в училището бе открита тържествено...