13.7 C
Асеновград
вторник, 1 октомври, 2024

Дневник 10.11.2021

-

  • Отсечката между село Червен и Околвръстния път на Асеновград все още остава затворена за движение. Полагането на последния пласт асфалт трябваше да приключи вчера, но заради непредвидени обстоятелства работата продължава.
  • Три пъти повече кучета са кастрирани в Асеновград през тази година, спрямо миналата. Това заявяват от Общината. Оттам посочват, че последната акция по улов на безстопанствени животни е най-мащабната за града.
  • Започва кампанията за финансова подкрепа за отопление в размер на 300 лв. Това информират от Агенция „Социално подпомагане“ с уточнението, че средствата ще се изплатят еднократно през декември.
  • Безплатно извозване от дома на хората на стари и непотребни електроуреди и стоки за бита, предлага Общината на асеновградчани. Общинска администрация има сключен договор с частна фирма за събиране на електрически и електронни отпадъци, излезли от употреба а. Всеки, който има непотребни електроуреди, може да подаде заявка.
  • Над 33 хиляди къса контрабандни цигари и почти 650 килограма тютюн на люспи са иззети при специализирани операции на територията на Областна дирекция на МВР – Пловдив.
  • Днес, 10-ти ноевмври, се навършват 32 години от началото на българския преход към демокрацията. На тази дата през 1989 г. ден след падането на Берлинската стена, по време на Ноемврийския пленум на ЦК на БКП в София дългогодишният комунистически лидер Тодор Живков е освободен от длъжността генерален секретар на партията.
  • Изложба под надслов „Есенна палитра“ уредиха асеновградските художници Аспарух Сърбов и Геракси Гераксиев в Пловдив.
  • С 10 медала се завърнаха каратистите от Спортен клуб Оками Дожо от Държавното първенство по карате киокушин в Шумен.
- Advertisment -

Must Read

Започна новата учебна година в неделното училище „Благонравие“

През 2022 г. в храм „Св. Атанасий“ в Асеновград отвори врати неделното училище по вероучение „Благонравие“.  Новата учебна година в училището бе открита тържествено...