СК
СК "Хамон" Асеновград

Трима асеновградчани от СК „Хамон“ ще представят страната ни на Европейското първенство по карате шинкиокушин в румънския град Орадея. То ще се проведе тази събота и неделя (13-ти и 14-ти ноември). Това са двамата братя близнаци Джейхан и Джанет Идриз и Елена Каленицова.

Още в края на месец август стана ясно, че трима от каратеките на СК „ХАМОН” Асеновград са определени за Националния отбор на България, а един за разширения му състав (Джанет Идриз), като се очакваше и той да заеме мястото си при националите. Към онзи момент Джанет беше в разширения състав и трябваше да се пребори за мястото си в националния тим на лагер в Пловдив месец по-късно.

С ежедневни двуразови тренировки тримата се подготвиха отлично с помощта на треньора Илхан Наимов.

От 43-ма души се състои Националния отбор. На Европейското Елена Каленицова ще участва при кадети и евентуално при юноши на ката, Джейхан и Джанет ще участват при юношите в 80+ на кумите. Четвъртият човек от отбора, който заради травма няма да отиде, остава в клуба, обясни в интервю за ТВ САТ КОМ преди време, треньорът.

„Единственото нещо, което може да кажа в този момент е, че се гордея че нашият клуб, въпреки многото спънки и препятствия, успява да се пребори и да стои пак на върха.”, коментира треньорът, сенсей Илхан Наимов.