11.7 C
Асеновград
понеделник, 30 септември, 2024

Дневник 15.03.2022

-

  • След инцидента с нападнатото от питбул дете в Асеновград, за което ви разказахме вчера, Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди проверка за втори случай на нахапано дете в града.
  • Инвеститорът, отсякъл 30 дървета в градинката до Гарата ще трябва да засади 21 нови. Те бяха отрязани заради бъдещ строеж на Жилищна сграда с магазини, офиси и подземен гараж. Заповедта за отсичането им. Заповедта на кмета на общината за сечта бе публикувана на 4-ти март (петък), а в съботната утрин дърветата вече бяха отрязани.
  • Гражданите на Украйна, които пристигат на територията на област Пловдив и биват настанени, вече могат да получат адресна регистрация. Това може да стане във всички Районни управления на полицията в общините в областта. По време на заседание на постоянно действащия щаб „Пловдив – Украйна“ стана ясно, че опцията е достъпна от началото на настоящата седмица.
  • Нова секция на сайта си с името „Асеновград в помощ на бежанците от Украйна“ откри Община Асеновград. Тя се намира на основната страница, в специално поле, където всеки може да се информира за новините около кризата в Украйна и бежанците от нея, за дарителските сметки, отворени в помощ на потърсилите помощ у нас, за горещи телефони и полезни връзки.
  • Министерството на образованието и науката публикува за обществено обсъждане правилата за прием в VIII клас, което ще продължи до края на месец март. Междувременно наближават изпитите на бъдещите осмокласници, оценките от които са определящи за приемането им в избраните от тях учебни заведения.
  • Освен матурите, наближават и баловете. Напоследък стана модерно учениците да канят своите класни ръководители на празненството за завършване на средното им образование по нетрадиционни начини. Вижте как 12 „В“ от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ изненадоха любимата учителка.
  • Златен медал, сребро и бронз спечелиха каратеките на СК „Хамон“ от Националното първенство по карате шинкиокушин, провело се в Севлиево миналата неделя.
  •  През 2021 г. спортисти от Асеновград успяха да завоюват над 300 медала.
- Advertisment -

Must Read