14.7 C
Асеновград
неделя, 29 септември, 2024

Дневник 03.10.2022

-

  • С най-висока избирателна активност спрямо всички общини в пловдивско, приключи изборният ден в община Асеновград. Почти 38% са гласувалите тук – в общината с най-голям брой гласоподаватели и съответно най-много разкрити секции на територията на областта.
  • Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев също упражни правото си на глас в изборния ден. Както винаги, той бе придружен от неговата съпруга и двамата заявиха, че всеки трябва да пусне своя глас, независимо кого е избрал да подкрепи.
  • Както в страната, така и на територията на област Пловдив, най-много гласове на парламентарните избори получи Герб-СДС. Втора политическа сила, според резултатите в пловдивско, е партията „Продължаваме промяната“, а на трето място се нарежда „БСП за България“.
  • Близо 2200 избиратели гласуваха на територията на община Куклен на изборите на 2-ри октомври. Това означава, че своето право на вот са упражнили малко над 35% от 6241 души.
  • Днес, точно в 11 часа преди обяд, бе задействана сиренната система чрез излъчване на националните сигнали за тревога и край на тревогата. Сигналите бяха съпътствани от гласова информация и се извършиха с цел проверка на техническото състояние на националната система, аккто и за обучение на населението. От Министерството на вътрешните работи уведомиха предварително, че тренировката ще се извърши в множество градове у нас, включително в 30-километровата зона около АЕЦ „Козлодуй“. В Асеновград зазвуча сирената, разположена в завод „Калцит“.
  • Концерт на млади музикални таланти от класа по пиано на Кети Стоянова се проведе във фоайето на Градска библиотека“ „Паисий Хилендарски“. Музикалната изява бе по повод  Международния ден на музиката и поезията.
  • Премиера на стихосбирката на пловдивската поетеса Спаска Попова „Горска нимфа“,  се състоя  в Градската библиотека . Нейното творчество бе представено от акад. Марин Кадиев. Водещ на събитието бе Йордан Кожухаров.
- Advertisment -

Must Read

Старт на първенството за БК „Асеновец 2005“

След лятната почивка, която всъщност бе почивка от мачове, но не и от тренировки, момичетата на БК „Асеновец 2005“ започват новия сезон с огромно...