17.7 C
Асеновград
петък, 20 септември, 2024

Дневник 15.12.2022

-

  • Около 30 точки разгледаха и подложиха на гласуване общинските съветници на Асеновград на последното си за годината редовно заседание. По време на него имаше и питане във връзка с кариерата за добив на мрамор в землището на с. Горнослав, за протестите в тази връзка и ролята на Общината в казуса.
  •  На проведенета сесия дебат предизвика и докладна записка на кмета на Общината д-р Христо Грудев относно одобряване на годишния план за ползване на дървесина от горски територии, собственост на Общината, и продажбата на такава стояща на корен.
  • Голямо количество фалшиви парфюми са установени при спецакция на служители от пловдивския отдел „Икономическа полиция”. Според предварителната пазарна оценка щетите за правопритежателите на марките са в размер на около 1 млн. лева. Установено е, че стоките са внесени нерегламентирано от Турция с цел разпространение в търговската мрежа на страни от Западна Европа. С полицейска заповед по случая са задържани двама мъже за срок до 24 часа.
  • Подпомагане на хора в нужда чрез раздаване на хранителни продукти от първа необходимост – тази акция за пореден път подема Общински съвет Асеновград. “Ако имаш- дай, ако нямаш- вземи си” е името на кампанията, благодарение на която 60 души получиха най-необходимото за Великденската си трапеза. Сега инициативата е във връзка с предстоящите коледни празници.
  • Празничен концерт на Фолклорна група „Надежда Хвойнева“ бе изнесен в Градската Библиотека.
  • Утре Асеновград ще почете 178-та годишнина от рождението на капитан Петко войвода. Пред паметника на българския войвода в града ще бъдат поднесени цветя, ще има и програма.
  • Православната църква почита днес Свети Елевтерий, проповедник и мъченик на Христовата вяра. Имен ден имат всички носещи имената: Елефтерия, Елевтери, Свобода и техните производни. Честито на празнуващите!
- Advertisment -

Must Read

Организират публична среща на тема: „Туризмът в Асеновград – настояще и...

„Как се развива туризмът в Асеновград и дали темповете му на развитие са конкурентни в регионален контекст? Носи ли някаква добавена стойност към развитието...