12.7 C
Асеновград
събота, 28 септември, 2024

Дневник 19.04.2023

-

  •  50-то юбилейно редовно заседание на Общински съвет-Асеновград ще се проведе точно след седмица. На 26-ти април местният парламент следва да разгледа и подложи на гласуване близо 60 предложения.
  •  В част от Асеновград днес нямаше вода до обедните часове. Тя бе спряна най-вече във висока зона. На места водоподоването бе нарушено още от снощи. От ВиК-Асеновград заявиха за ТВ САТ КОМ, че причината е избила водопроводна връзка след работата по изграждането на нови такива на помпена станция „Катуница“. Припомняме, че заради ремонтните дейности бе обявено, че през вчерашния ден в Асеновград няма да има вода, но работата тогава не наложи преустановяване на водоподаването.
  •  Строителството на Градската железница, която ще свързва Пловдив с няколко общини, ще стартира най-рано в края на 2025 г. Това обяви днес областният управител на Пловдив Ангел Стоев.
  •  Министерският съвет обсъди и прие решение за временна забрана за храни от Украйна, с изключение на стоки преминаващи транзитно през България и имащи за крайна дестинация други държави. Това обяви днес служебният премиер Гълъб Донев.
  •  22-ри април е Международният ден на Земята. Празникът се отбелязва от над половин милиард души по света. Те се обединяват около идеята да пазим, обичаме и живеем в хармония с майката Земя. По този повод  от Палеонтологичен музей „Димитър Ковачев“ – Асеновград канят всеки, който пожелае, да се включи в акцията им.
  •  С шествие и атрактивна възстановка, Пловдив ще отбележи 147 години от избухването на Априлското въстание. Утре ученици от няколко пловдивски учебни заведения ще се включат в шествието, като поднесат цветя пред няколко паметника в Града под тепетата, а в Цар Симеоновата градина Комитет „Родолюбие” ще осъществи реконструкция-възстановка на „Съставяне на таен революционен комитет в Пловдив и обявяване на Априлското въстание“.
  •  Министерството на земеделието стартира активния сезон за борба с градушките с ракетен способ. Противоградовата защита ще се осъществява в над 22 милиона дка в девет области, включително и област Пловдив, от 11 командни пункта и над 260 ракетни площадки към тях. Изпълнителна агенция за „Борба с градушките“ е осигурила близо 15 000 противоградови ракети.  По време на активния сезон тази година ще бъде осъществено радарно покритие на атмосферата над територията на цяла България, като данните от него ще се предават регулярно на различни държавни институции.
  •  От утре стартира няколкодневна кампания на „Капачки за Бъдеще“. Този път тя ще обхване 30 града в България, един от които е Пловдив.
- Advertisment -

Must Read

Пръскане срещу кърлежи в училища и детски градини

Есенна дезакаризация срещу кърлежи и бълхи се извършва на зелени площи на територията на община Асеновград. Дейностите по пръскането започнаха днес от сутрешните часове....