19.7 C
Асеновград
неделя, 6 октомври, 2024

Дневник 05.07.2024

-

  •  Фармацевти от цялата страна протестират по повод внесения проект на Наредба 4 преди седмица. П отози повод репортерът ни Ваня Католикова разговаря с магистър – фармацевта Дорияна Чакърова.
  •  Стартира приемът на заявления за еднократната помощ, която държавата предоставя на родителите на ученици от 1-ви до 4-ти и в 8-ми клас.
  •  РИОСВ – Пловдив изиска от кметовете на Пловдив, Асеновград и Карлово засилване на противопожарните мерки в регионалните депа за битови отпадъци, разположени на техните общини.
  •  СУ „Св. св. Кирил и Методий“ демонстрира как по нетрадиционен начин може да се прикове вниманието на учениците и те да се включат с огромно желание в научаването на нова информация и представянето й пред публика. Ученици от школото проведоха „Инфотур“ в централната част на Асеновград, преминаха през четири възлови обекта, като самите те бяха в центъра на мероприятието.
  •  Публикация във фейсбук за отсечени дървета в двора на църквата “Света Марина“ в Асеновград предизвика недоволство и гневна реакция от страна на жители на града.
  •  Държавата ще осигури средства за обучението на над 43 000 новоприети студенти през академичната 2024/2025г. Това реши правителството, след като утвърди броя на приеманите студенти и докторанти в държавните висши училища през новата акдемична година.
  •  Танцови състави от Пловдив се обединиха с голям концерт, за да покажат красотата на българския фолклор. Концертът “Разкажи ми…” се проведе по инициатива на сдружение “Клуб за танцово изкуство Везеница”.
- Advertisment -

Must Read

Дневник 04.10.2024

 Както ви съобщихме вчера, пожар възникна в близост до асеновградското село Новаково. След няколко часова борба с огъня, той бе потушен. За да...