Азра Мехмед от с. Мулдава спечели  конкурса „Най-интересна приказка, написана от дете“. Гласувалите избраха нейната приказка сред общо 15 произведения. Приказката, с която участва и стана победител, се казва „Морското приключение на Чарли и Джулия“.

Зам-кметът по хуманитарните дейности инженер Петър Петров поздрави спечелилата ученичка, която на есен ще бъде 4 клас в ОУ „Отец Паисий“ в Асеновград.

„За мен е удоволствие за пореден път да съм част от вълнуващо детско преживяване! Да напишеш приказка не е никак лесно, но със сигурност е интересно. Не всеки приема предизвикателството да разбуди въображението си и да представи мислите си на повърхността пред обществото. Изисква се не само смелост, но и вдъхновение. Позволете ми от името на кмета на Асеновград д-р Христо Грудев и от свое име да благодаря лично на Азра Мехмед за положените усилия, за инициативността, за ангажираността. Защото, за да участва човек в подобна творческа инициатива е нужно да притежава знания, грамотност и развита мисъл. Щастлив съм, че в община Асеновград се раждат все повече деца, умеещи да изразяват емоциите си чрез писане. Видяхме, че конкуренцията в конкурса беше сериозна, което може само да ни радва. Благодаря и на родителите, които възпитават подрастващите в любов към книгата, писането и четенето! Пожелавам на всички здраве и още много награди от вълшебни инициативи, свързани с литературата и изкуството. Знайте, че в лицето на община Асеновград и кмета на града д-р Грудев винаги може да откриете подкрепа!“, каза инж. Петров.

Победителката в конкурса „Най-интересна приказка, написана от дете“ сподели, че това е първа написана от нея приказка, но съвсем скоро може да очакваме и друга творба, защо не и продължение на първата.