Митинг – поклонение пред барелефа на Левски , в градинката на ЦПЛР „Васил Левски“ в Асеновград, днес се състоя по повод 185 год. от рождението на Апостола. На поклонението присъстваха кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев, председателят на Общинския съвет Драгомир Георгиев, Военно формирование 24490, общественици и гости.  Програмата откри общинският съветник Ангел Димитров.

Слово изнесе Фанка Пожарлиева – учител по български език и литература в ОУ „Христо Ботев“, гр. Асеновград. „Днес 18 юли се ражда българска пътеводна звезда Васил Левски. За Апостола на българската свобода може да се каже много и много вече е изречено. Да се пише за Левски е още по-трудна задача, тъй като той е реализиран образ дълбоко запечатан в съзнанието на всеки българин. Името му се е превърнало в стечение на времето в синоним на свободата, както и на дълбоката вяра в идеала. Начинът му на живот, силният характер, будният ум, несломимият дух, неизмеримата му смелост и всеотдайна обич към родината са го направили безсмъртен…“.

Рецитал, посветен на Апостола на свободата, изпълни Анна-Мария Георгиева- ученичка от ОУ „Христо Ботев“: “ В безсмъртна песен Ботев го възпя, за него Вазов разкази написа. Загина той, но делото успя, България от гнет освободи се!“

В знак на признателност и почит към Васил Левски  бяха поднесени венци и цветя.