Автор: Ирина Иванова

Първият училищен звънец ще удари през настоящата година на 17 септември, в понеделник. Откриването на новата учебна година в 12-те учебни заведения на община Асеновград ще е между 9 и 10 часа, по решение на ръководството и педагогическия екип в съответното училище.

Най- голям брой първокласници- 98 ще прекрачат прага на ОУ”Петко Каравелов”, а най- малък е техният брой в училищата на селата Мулдава- 8 и Златовръх- 10. 69 са първолаците в СУ”Св.св.Кирил и Методий”, 66 в ОУ”Никола Вапцаров”, а по 57 са в две училища- ОУ”Ангел Кънчев” и ОУ”Христо Ботев”. С 54 първокласници ще стартира новата учебна 2018 / 2019 година в ОУ”Отец Паисий”, 34 е техният брой в СУ” Св.княз Борис ­„, а за Тополово, Долни Воден и Боянци броят на най- малките възпитаници на училището е съответно- 27, 25 и 20.

Всички първокласници ще получат от община Асеновград подаръци- букварчета.

За 3 учебни заведения в общината новата учебна година ще започне и с нови директори. Това са училищата „Ангел Кънчев” с директор Галина Милева, „Никола Вапцаров”с директор Атанаска Темелкова и училището в с.Боянци-„Проф.д-р Асен Златаров” с директор Весела Симеонова.