Денталната медицина не е това, което беше. Част от зъболекарите вече използват съвременна апаратура за диагностика, дори добре познатите машинки са модернизирани, а кабинетите са уютни. Такъв зъболекар е д-р Александър Желязов, който ни показа акценти от неговата работа, за която му помага и т.нар. 3D скенер. Благодарение на тази модерна технология, могат да се диагностицират различни аномалии, които без наличието на подобен скенер е невъзможно да бъдат открити толкова бързо и лесно.

Д-р Желязов вече има 18 години зъболекарска практика зад гърба си и след този богат опит заяви, че не би избрал друга професия за себе си. Но за толкова години той сподели, че е забелязал тревожна тенденция – хората да посещават стоматолог в последния момент, когато например вече е твърде късно техният зъб да бъде лекуван и се налага той да бъде изваден, не липсват и случаи, при които, заради възпалението, се постъпва в болница.  Неминуемо профилактиката също е много важна, за да не се стига до подобни ситуации, и тя е добре да започне в ранна детска възраст. Така можем да научим децата от малки, че ходенето на зъболекар не е никак страшно.

Повече от срещата ни с д-р Желязов и подробности за неговата работа като стоматолог, може да научите в предаването „На работа“, скоро по телевизия ТВ САТ КОМ, както и тази вечер в новинарската ни емисия.