Втори протест, заради прекратения, по думите на хората, ремонт на Първомайския път, бе организиран снощи на изхода на Асеновград. Горещото време не попречи на протестиращите отново да блокират отсечката за с. Болярци и да споделят своите искания.

Отново в четвъртък и отново в 18 ч. протестиращи се събраха на изхода на Асеновград, за да демонстрират своето недоволство от факта, че продължава да не се работи на пътя Първомай-Асеновград. Те отново изразиха и своето недоумение от становището на институциите, че ремонтът не е спирал. Под все още жаркото в следобедните часове слънце хората за пореден път споделиха, че следствие на ремонта и състоянието, в което се намира пътя за Първомай към момента, по него стават много инциденти, а в същото време няма как да се използват единствено обходни маршрути, особено от живеещите в с. Козаново

Протестиращите бяха тук миналият четвъртък, вчера отново и обещаха, че няма да се откажат, докато ремонтните дейности не бъдат възобновени. Вероятно следващата стъпка е да се затвори Околовръстният път на Пловдив, където в момента се работи, за разлика от оставената недовършена работа на Първомайския път. „Така може би ще ни чуят и отговорните лица ще се появят на място, за да се срещнат с нас очи в очи“, заявиха протестиращите.