„Голямо и тежко, състезанието бе изпълненo с много oспорвани битки, но „Хамон“ както винаги показа силен дух!“. Това каза Петко Чирпанлиев, треньор в клуба. „Доволни сме страшно много“.

„Преди състезание – има много теории и много презумпции, но след състезанието фактите говорят! 13 медала – каквото и да кажа – успехът е голям! Добро състезание, много емоции, но нашите състезатели понесоха добре стреса и се справиха прекрасно.“, коментира представянето и другият треньор в „Хамон“, Илхан Наимов.

Състезанието ROMANIAN INTERNATIONAL CUP – 2019, се проведе миналата събота в гр. Сибиу, Румъния. 14 асеновградски бойци премериха сили и дух на татамито със състезатели от цял свят.

1-во и 3-то място на ката и кумите спечели Васил Андонов, който сподели за ТВ САТ КОМ:

Състезанието ROMANIAN INTERNATIONAL CUP – 2019, се проведе миналата събота в гр. Сибиу, Румъния. 14 асеновградски бойци премериха сили и дух на татамито със състезатели от цял свят.

1-во и 3-то място на ката и кумите спечели Васил Андонов, който сподели за ТВ САТ КОМ: „Трудно беше това да не се пречупим психически, но с всяко следващо състезание, придобиваме опит и напрежението става все по-малко и по-малко.“

Васил Андонов 

Другото 1-во място за клуба извоюва Джанет Идриз. „Благодарение на треньорите бяхме много добре подготвени всички.“, каза той. „Първите ми две срещи бяха срещу домакини, а на финала се изправих срещу моя брат (Джейхан Идриз). За мен състезанието мина много добре и е един много добър завършек на годината.“, каза още Джанет.

Джанет Идриз

Веселина Чирпанлиева, Атанаска Андонова, Денис Халил и Джейхан Идриз пък заеха не по-малко престижните втори места.

„След 4 изиграни срещи, победих 3 румънки, но отпаднах от унгарка.“, каза Веси Чирпанлиева.  Но продължаваме напред. За по-голямата част от нас това беше последното състезание за годината и мисля, че се справихме много добре.“

Веселина Чирпанлиева

„На състезанието в Румъния всички се представихме на ниво.“, каза Атанаска Андонова. За мен това беше първото международно състезание, като на полуфинала играх с вицеевропейската шампионка, а на финала с европейската шампионка, но не успях да се преборя за първото място.“

Атанаска Андонова

„Най-запомнящият се за мен момент от това състезание беше, че успях да излезна срещу човек от друга федерация и да видя техните тренировки и състезания на какво ниво са, от което разбрах, че нашата федерация и аз лично, сме много добре подготвени.“. Това сподели Джейхан Идриз.

Джейхан Идриз

Седем състезатели се класираха трети. Това са: Иван Чобанов, Атанас Иванов, Георги Кутев, Атанас Райчев, Мариан Балабанов, Васил Андонов и Александра Иванова. 

„Успях да победя на две срещи, на третата загубих. Участниците бяха от 11 държави, а състезанието бе много силно.“, каза Мариан Балабанов.

Мариан Балабанов

„Едно състезание винаги носи опит и емоция.“, коментира другият бронзов медалист Иван Чобанов. „За следващото състезание ще бъдем още по-подготвени, за да се класираме на по-предни позиции.“, категоричен бе той.

Иван Чобанов

 

Е. Граматикова