Красота, изящност и истинска танцова феерия бе представена на сцената на НЧ „Родолюбие“ снощи. Опера Пловдив гостуваше в Асеновград с балет „Лебедово езеро“ и пренесе всички присъстващи в един различен от сивото ни ежедневие свят. Трупа от 26 танцьори пресъздаде балета така, че той да е достъпен и разбираем и за най-малките от публиката. Мариана Крънчева, ръководител на балета, сподели с нас именно това, като допълни, че с цел осигуряване на по-добра връзка с публиката е решено да има водеща на балета. Тя е наречена „Госпожа балет“ и разказва за спектакъла, за драматургията, за автора, като уточнява и конкретни детайли, свързани с танца и балета.

70 % от балетистите тук са чужденци. Солист на този спектакъл е японката Фуми Шибутами- Пенчев, която от 2018 г. е в България, а от около година е омъжена за Кирил Пенчев – първи кларинет на Държавна опера-Пловдив. Фуми танцува от 3 годишна и вече 26 години е свързана с това изкуство.

А самият балет предизвика силен интерес сред асеновградската публика и на спектакъла присъстваха много хора, решили да се докоснат до магията на красивия, изпъстрен със смисъл, танц. Повече за спектакъла гледайте тази вечер в новинарската ни емисия от 19:30 и 22:00 ч.