Библиотечен уъркшоп „Моята първа книжка”проведоха днес децата от детска градина „Надежда” в Асеновград, заедно с представители на ГБ Паисий Хилендарски. Инициативата е част от продължаващите почти месец „Дни на книгата 2019”, организирани от библиотеката и община Асеновград.

Като използваха технологията на сгъване и рязане, децата сами изработиха своите първи книжки, а в тях беше разказана в картинки историята за мечето, което извършва различни дейности като например как и кога трябва да си мием ръцете, съдовете у дома и т.н., полезни за децата неща. По този начин децата научиха какво представляват книгите и как се създават историите в тях. Сръчните ръчички бързо направиха малките книжки, а децата се забавляваха с новите неща, които научиха.

По-късно децата изгледаха мултимедийна презентация за приятелството и за цветовете на приятелството. „Защото е много важно да създаваме приятелство с книгите, които могат да ни научат на всичко.”, каза Милена Марковска, директор на градската библиотека.

7- годишният Ники, който умее да чете като ученик, сам прочете цялата презентация, въпреки трудните за едно дете думички. А да можеш да четеш от толкова ранна възраст е вече едно истинско приятелство с книгите.