След безспорно отличното представяне на БК „Асеновец 2005” в турнирите тази година, след запомнящите се безапелационни победи и настоящата серия от мачове без загуба, клубът бе избран за „Отбор на 2019-та година“ в Асеновград. Наградата бе връчена на тазгодишната церемония, на която бяха отличени изявилите се през 2019-та спортисти от Асеновград. Как се приема наградата в отбора, който е на път да завърши сезона с близо 20 поредни победи и какви са стремежите на тима за 2020-та, провери наш екип. „Отличието не е изненада за нас, очаквахме да го получим и миналата година“,  сподели с нас треньорът Диян Гочево. Той потвърди, че наградата пределено е зарадвала момичетата от асеновградския клуб, които след награждаването се увериха, че трудът им е признат и оценен.

И към  момента серията поредни победи на асеновградския тим не е нарушена –  в Пловдив тази неделя момичетата до 16 години изиграха последните си за годината срещи и разгромиха домакините от Академик със 115-25, както и отбора на Перущица със 120-23. Гочев посочи, че Асеновец не се стреми към разгромни резултати, но винаги се играе на максимум – дори когато се води в резултата убедително, момичетата играят сякаш мачът е равен и се раздават до края на срещата.

А какви са новогодишните пожелания и стремежи в клуба – участието на държавното първенство тази година да доведе до още по-предни класирания!