Интензивно се работи по ремонта на улици и общински пътища в общината. Възлаганията са по основни, текущи и аварийни ремонти, вече се работи на терен след проведени процедури за избор на изпълнители. Работете качествено и приемайте хората, живеещи тук, като инспектори на качеството на работата ви, те ще реагират, ако има неглижиране на дейностите. Това каза кметът д-р Емил Караиванов пред строителните екипи, извършващи основния ремонт на улица „Атанас Мишев“ в Асеновград.

Тежки проблеми с аварийни ситуации по обратните води и наводнявания на приземните етажи на къщите при обилни валежи тук бяха системни в предишните години. За целта по Инвестиционната програма на Общината за 2019 година за този обект бяха заделени да се инвестират 165 000 лв. Към момента на терена са изпълнени предвидените дейности по цялостната подмяна на водопровода и канализацията. Предстои поставяне на изцяло нов асфалт, тротоари и бордюри.

В активен етап е изпълнението на годишната инвестиционната програма на Общината и на още няколко обекта, увери се на място кметът д-р Караиванов.  Той обеща, че ще има още внезапни проверки и очаква активна реакция от страна на гражданите, ако те забележат нередности при изпълнение на строително-ремонтните дейности. Извършва се ремонт и подмяна на водопровод на ул. „Цар Иван Шишман”, баластриране  на улици в селата Златовръх и Нови извор, изкърпване на асфалтова настилка в кв. „Долни Воден”, изграждане на подпорна стена на кръстовището на ул. „Хр. Анастасов” и ул. „Прохлада” в кв. „Долни Воден”.

Възложените за изпълнение обекти, на които предстои да започнат строително-ремонтни работи, са: рехабилитация на част от пътен участък от четвъртокласна пътна мрежа селата Избеглии и Конуш, асфалтиване на ул. „Заводска” и ул. „Кокиче” в с. Тополово; благоустрояване на ул. „Първа” в с. Жълт Камък; благоустрояване на ул. „Слънчев бряг” и част от ул. „Шипка” първи етап в с. Мулдава, асфалтиране на ул. „Ягода” в с. Строево, преасфалтиране на ул. „Младост” в Нареченски бани; асфалтиране и подмяна на тротоарна настилка на ул. „Бако Динчо” в Асеновград, асфалтиране задблоково пространство на бл. „13” в кв. „Изток” и асфалтиране и отводняване пред бл. „12” в кв. „Баделема”. Извън основните ремонти, имаме вече възложени текущи ремонти на улици и общински пътища за срок от 12 месеца в две обособени позиции за около 300 000 лева, уточняват от Oбщина Асеновград.