Мъжкият отбор на БК „Асеновец 2005“ вече играе плейофни срещи, след като завърши полусезона на 8-мо място и се класира за плейофите. На 30-ти април асеновградският тим ще бъде домакин в зала „Асеновец“.

Основна цел на БК „Асеновец 2005“ с новосформирания мъжки отбор бе той да влезе в първата 8-ца в своята група. След като тази цел бе изпълнена с победата над пловдивския „369“, мъжете вече играят на плейофите. Първият мач бе срещу първия в класирането – отбора на Ямбол. Въпреки, че асеновградчани загубиха срещата, те са нахъсани да спечелят следващите, когато ще бъдат домакини в зала „Асеновец“ на 30-ти април. Голямо предимство при домакинските срещи, разбира се, е публиката. Сега, след отпадане на противоепидемичните мерки, скамейките със сигурност няма да са празни. В асеновградската зала ще се изиграят три мача, след приключването на които ще стане ясен победителят.

Колкото до момичетата от асеновградския клуб – за 16-годишните тази седмица предстоят мачове в Самоков, с което те ще приключат редовния сезон от елитната зона „Запад“. Ако момичетата спечелят мача срещу „Левски“, ще имат възможност да играят плейоф срещу петия в другата група за класиране на републиканско първенство.
В неделя, 17 април, 12-годишните ще гостуват в Перник. Те също ще приключат участието си за сезона с мачове срещу Монтана и домакините от Миньор.

Когато всички тези мачове приключат се играе зонален етап, където има такъв, и се участва естествено на републиканските първенства, ако има класирани от клуба отбори. Но дори и след това тренировките в залата продължават и през лятото не се предвижда почивка. През летния сезон започва работата и с подготвителната група към БК „Асеновец 2005“. Тук се включват момичета от набор 2012-2013.