Пътищата в община Асеновград са проходими след първия слеговалеж. В град Асеновград снежната покривка е около1.5 см – 2 см. В планинските села най-голяма е в Добростан – около 30 см и в Орешец – около 20 см. Снегопочистващите фирми извършват опесъчаване на пътищата в общината. През нощта са работили в кв. Горни Воден и с. Нови извор. От тази сутрин продължават работа в Орешец, Стоево, Мулдава и останалите села. Това съобщиха от Община Асеновград във връзка със зимнат аобстановка в града и общината.
Извършена е проверка на техническото състояние на снеговочистващата техника. За град Асеновград фирмата изпълнител „КМД” ЕООД ще почиства улиците с 6 трактора за снегопочистване, 5 броя песъкари, две фадроми и един самосвал. По селата поддържането на улиците ще се осъществява и с верижни автомобили.
Осигурени са 620 тона пясъчно- солна смес за града и кварталите Горни и Долни Воден, както и за малките населени места, съгласно подписаните с фирмите за доставка договори, припомнят от градската управа.