С трима медалисти се завърна Спортен клуб по борба „Димитър Кумчев“ от международния турнир в Пловдив, посветен на Стоян Ненчев. Сега тренировките в клуба продължават, а младите борци се подготвят и за друго състезание.

Преди малко повече от седмица в Пловдив се проведе мемориален турнир в памет на Стоян Ненчев. В него взеха участие над 160 борци от 4 държави. Повече от 10 бяха родните клубове. От асеновградския СК по борба „Димитър Кумчев“ имаше 9 състезатели, като трима от тях се пребориха за медалите:

Виктор Беждремов в кат. 38 кг, подготвителна група деца, набор 2012 г. грабна първото място;
Таха Йозтюрк при децата, набор 2011 г., кат. 38 кг. също стана първи;
Алиджан Рашид при децата, набор 2010 г., кат. 73 кг взе бронзов медал;

Един от медалистите се контузи лошо по време на полуфилната среща. Алиджан Рашид бе хвърлен от високо, по неговите думи, по непозволен за тази възраст начин. В резултат рамото му се изважда и се налага то да бъде наместено на място. Алиджан дори сподели, че му се губят моменти, докато вижда лекарите над себе си, но това не го отказва сега да продължи с тренировките дори още по-усърдно.

Сега в град Гоце Делчев също се организира международен турнир, който трябва да се проведе към края на месец ноември. Очаква се спортисти от асеновградския клуб да вземат участие в него. А този, който вече премина в Пловдив, става все по-оспорван, с все повече добри състезатели и участвайки в него, асеновградските борци трупат ценен опит, сподели треньорът и основател на клуба Димитър Кумчев.