Асеновградчанката Веселина Чирпанлиева от СК „Хамон” е включена в националния отбор по карате шинкиокушин, който ще замине на Европейско състезание в Грузия в началото на април. Националното първенство за мъже и жени, което се проведе в София през февруари беше и квалификация за Европейското. Веси там се класира първа в категорията си и грабна златото, по-късно бе включена и в националния отбор, който ще замине за Тбилиси, Грузия.

В момента тя усилено се подговя за състезанието, което ще се проведе на 3 и 4 април, каза треньорът в клуба Петко Чирпанлиев.

Националното първенство за юноши и девойки, кадети и кадетки – кумите и ката, което трябваше да се проведе на 22 март в Севлиево, се отлага заради епидемичната обстановка в момента в област Габрово, обясни Петко Чирпанлиев. Там асеновградските каратисти трябваше да вземат участие. В момента заради епидемията от грип тип Б в залата на клуба тренировки не се провеждат. Ако грипната ваканция не бъде удължена, следващата седмица тренировките ще бъдат възстановени, каза още Чирпанлиев.

Програмата на състезателите от „Хамон“ за следващия месец е доста наситена. През април ги очакват три състезания: Европейско първенство в Грузия, Национално първенство за мъже и жени „Мадарски конник“ и от 22-ти до 27-ми април в Швейцария, където участие ще вземат 7 или 8 състезатели от клуба.