Най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража взе Окръжен съд – Пловдив спрямо Исмаил Асан и Митко Асенов, заради убийството в кв. „Зъбчето“ в Асеновград.

Припомняме, че по официална информация криминалното престъпление в градинката на кв. „Зъбчето“ е било извършено на 26 май, а сигналът е бил подаден на тел. 112 малко след полунощ. Спрямо 15-годишния Исмаил Асан е повдигнато обвинение за умишлено убийство и грабеж, а спрямо 17-годишния Митко Асенов – за грабеж. Повдигнатите обвинения касаят престъпления, за които законодателят предвижда наказание лишаване от свобода.

Според обвинението жертвата е била убита по особено жесток и мъчителен начин. Първоначално е бил нанесен юмрук в главата, от който мъжът пада на земята. Двете момчета решили да си купят алкохол, след което се върнали при жертвата, като единият от тях е започнал да скача върху главата на мъжа.
Съдът прие, че от събраните до момента доказателства може да се изведе обосновано предположение, че двамата обвиняеми са съпричастни с повдигнатите им обвинения. Според съда е налице и реална опасност при по-лека мярка за неотклонение да извършат престъпление, съобщават от пресцентъра на Окръжен съд- Пловдив.
Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 6 юни 2019 г. от 10.00 часа.