Автор: Ирина Иванова

Кръстьо Раленков за втори път печели поетичния конкурс „Наздравица за любовта” . Първият му успех е през  2015-та година. Настоящото си призово  място поетът завоюва със стихотворението „Януари като разказ”.

Второто място, също за втори път, печели Йордан Пеев от Стара Загора със стихотворението „Мавруд от Станимака”

Третото място в тазгодишния поетичен конкурс е за Радостина Ангелова от София. С поощрителни награди бяха отличени  Пламен Парнарев от Пазарджик и Рени Митева от Мездра.

За най-добре представен поет от Асеновград беше отличен кръстника на конкурса Атанас Георгиев.

В конкурса участват  63-ма творци от цяла България с общо 166  творби, които са  оценени  от компетентно и безпристрастно тричленно жури с председател Петър Анастасов и членове Иван Христов и Ники Комедвенска. ”Не ни беше лесно да оценяваме и да класираме, но работата ни донесе удоволствие”, каза за ТВ САТ КОМ  Петър Анастасов.

На церемонията по награждаването на победителите с едноминутно мълчание беше почетена паметта на художника Иван Любенов, автор на логото на поетичния конкурс.

Инициаторката за възникване на конкурса „Наздравица за любовта” Марияна Дафчева припомни как се е родил настоящия, емблематичен за Асеновград, поетичен конкурс . А заместник кметът инж. Мария Вълканова, имаща  големи заслуги за реализиране на литературния форум, поздрави участниците и даде старт на празниците на виното в Асеновград.

В края на събитието прозвуча „Наздравица” от операта „Травиата” в изпълнение на Любомира Петрова.