Областният управител на Пловдив Ангел Стоев свиква оперативния щаб утре. Въпреки че на този етап ситуацията покрай коронавируса в пловдивска област се приема като спокойна и се казва, че засега няма претоварване на здравната система, все пак трябва да бъде обсъдена влошаващата се епидемична обстановка като цяло в страната. На заседанието ще се говори за възможностите на здравните власти на територията на областта, но също така и за подготовката на предстоящите избори в условията на COVID-19.
От областна управа посочват, че 14-дневната заболеваемост в областта вече е малко над 371,5 на 100 000. Към днешна дата активните случаи на коронавирус тук са близо 2800. Хоспитализираните са почти 550 души, има около 260 свободни легла в лечебните заведения, от разкритите 818.

Междувременно справката за повикванията от Центъра за Спешна медицинска показва, че през изминалото денонощие на територията на област Пловдив е  отговорено на 240 повиквания, като 51 са били свързани с COVID-19. А Според Националната информационна система случаите на инфекцията в областта от началото на епидемията вече са близо 47 хиляди, оздравелите са малко над 41 хиляди, а починалите точно 2676 души.