Проект „Красива България” открива извънредна кампания за набиране на кандидати за участие по мярката „Осигуряване на достъпна среда на обществени сгради”. Кампанията ще приключи на 23 юли и е насочена към общините и държавните институции, собственици на обектите – предмет на проектните предложения.

Мярката цели създаване или поддържане на достъпна архитектурна среда в сградите, отчитайки специфичните нужди на хората с намалена подвижност и на хората с увреждания. Допустимите проектни предложения трябва да включват строително-монтажни/ремонтни работи, чрез които съществуващи сгради се привеждат в съответствие с изискванията за достъпност и безопасност при експлоатация.

Максималният общ бюджет за едно проектно предложение по мярка М01-01 е 120 000 лв. с ДДС, а минималният – 30 000 с ДДС. Финансирането от Проект „Красива България” е най-много 90% от общия бюджет за проектното предложение, а съфинансирането от кандидата трябва да е най-малко 10% от него.

Подробна информация за условията за кандидатстване може да се намери в интернет-страницата на Проект „Красива България”: www.beautifulbulgaria.com