ученици
ученици

От понеделник, 21-ви февруари, в класните стаи се връщат всички в Пловдив, Плевен, Перник, София област, Ямбол, Варна, Велико Търново, Видин, Габрово, Ловеч, Монтана и Пазарджик.

Най-малките ученици в страната, тези от 1-ви фо 4-ти клас, продължават редовните си занятия присъствено. От МОН съобщиха, че независимо от подобряването на ситуацията с Ковид в страната, в някои области ще се учи частично от разстояние. Става въпрос за Търговище, Смолян, Силистра, Сливен, Русе, Кюстендил, Кърджали, Добрич, Бургас и Благоевград.

Въпреки намаляването на броя заразени, остава тестването на учениците един път седмично според Националния план за справяне с пандемията.
Остава задължителен и достъпът на деца в МОЛ-овете с придружител, както и забраната за провеждане на занимания по интереси, с изключение на заниманията в рамките на целодневната организация, които се провеждат без смесване на ученици от различни паралелки.

Решението е на Областния оперативен щаб и заповед на РЗИ и бе взето след анализ на ситуацията и заболеваемостта, която спада през последните дни, казват от образователното министерство.