16.7 C
Асеновград
четвъртък, 5 октомври, 2023

Дневник 12.09.2022

-

  • Предизборните табла вече близо две седмици са разположени на центъра на Асеновград, но повечето от тях стоят празни. По града също агитационните материали за предстоящите избори не са много. За сметка на това все още има плакати от няколко предишни кампании.
  •  По електронен път,  чрез SMS, чрез стационарен или мобилен телефон, безплатен за цялата страна – с помощта на тези три начина избирателите могат да проверят адреса на избирателната си секция  за предстоящите през октомври избори.
  •  Пловдивското СУ „Найден Геров“ едва не изгоря. В следобедните часове вчера в двора на учебното заведение избухна пожар, който за щастие бързо бе овладян.
  •  Арт работилница „Довиждане лято“ ще се проведе утре за децата от с. Червен. В 10:00 часа сутринта в библиотеката на НЧ ,,Христо Ботев“ ще има моделиране с пластилин, боядисване на камъни и миди, рисуване с бои, ще се правят и апликации.
  •  Историческият музей в Асеновград стартира инициатива „Мисия уредник“. Ученици от 5-ти до 12- ти клас могат да станат музейни работници за месец, както и да представят собствена изложба.
  •  ФК „Асеновец“ вече е на 3 точки от върха в Югоизточна „В“ група. След победата си срещу Левски, Карлово, на 10-ти септември с три отбелязани попадения срещу нула в своята врата, асеновградчани натрупаха актив от 13 точки, като първенецът в лигата – Несебър, има 16. Следващият мач на Асеновец е домакински – футболният клуб ще посрещне на стадион „Шипка“ един от лидерите в групата – отборът на Ямбол. Срещата ще се играе в 17 ч. на 17-ти септември. ТВ САТ КОМ ще бъде на място и ще излъчи срещата на запис.
  • Сезонът на една от най-обичаните зимнини на българина – печената капия, е в разгара си. Любимата родна чушка в момента се продава на пазара в Асеновград за около 2 лв./ кг. За любителите на домашната лютеница има и подходящи чушки на половин цена, показа наша проверка.
- Advertisment -

Must Read

Кръгла маса на тема: „Танцувай с мен-модерно и здравословно” се проведе...

Проектът „Танцувай с мен целеустремен“ се реализира по програма на Министерството на младежта и спорта. В кръглата маса на тема "Танцувай с мен -...