8.7 C
Асеновград
четвъртък, 30 март, 2023

Дневник 01.03.2023

-

  • Вече са ясни номерата на партиите и коалициите в бюлетината за парламентарните избори, които трябва да се проведат на 2-ри април. От Районната избирателна комисия за област Пловдив споделиха и листите на политическите формации с кандидатите за народни представители.
  • Ученици от пети клас от СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ – Асеновград взеха участие в интегриран урок. Той се проведе пред родители и гости.
  • През днешният ден и децата от детска градина „Зорница“ в града станаха част от традицията, която е характерна само за нашата област, а именно обичаят „Мартуване“.
  • „Баба Марта днес разнася пълна кошница с цветя и на всеки на ръката връзва някаква мечта.“ С тези и още пожелания за здраве и успехи, днес учениците от ПГ“Св.Патриарх Евтимий“ в Асеновград си вързваха мартенички и се орисваха за благополучие. Незабравиха да посетят и приятелите си от Център за настаняване от семеен тип в Асеновград, на които подариха мартенички, радост и топлина.
  • Ученици от професионална гимназия “Цар Иван Асен втори“ в Асеновград посетиха кмета д-р Христо Грудев и го закичиха с мартенички.
  • Въпреки студеното, мрачно и дъждовно  време днес, центъра на Асеновград все още беше пълен с щандове с мартенички в очакване, те да си намерят своите нови собственици, на които да донесат здраве и късмет.  Мария и Теодора, две усмихнати момичета от Асеновград, които срещнахме пред щандовете с мартеници, пожелаха също да отправят своя поздрав към зрителите на телевизия тв сат ком по повод първи март.
  • Отлагането на баскетболни мачове, които трябваше да се проведат в зала „Асеновец“, продължава. Причината е, че ремонтните дейности в спортното съоръжение не са приключили. От градската управа обаче уверяват, че ремонта вече е към своя край.
  • Във връзка с 145 –та годишнина от Освобождението на България, от Община Асеновград организират инициатива за видеоклип.
  • С крос и патриотична програма ще отбележат в Куклен  трети март.
- Advertisment -

Must Read

Асеновградчанинът Йордан Самаров с награда от конкурса „Фермер на Тракия“

На юбилейният 20-ти конкурс „Фермер на Тракия“, асеновградчанинът Йордан Самаров бе удостоен с почетното 2-ро място в раздел „Растениевъдство“. Пред наш екип той сподели,...