14.7 C
Асеновград
четвъртък, 18 април, 2024

Дневник 01.03.2024

-

  • По повод 1-ви март и посрещането на Баба Марта, деца от ДГ „Надежда“ гостуваха при кмета на Асеновград д-р Христо Грудев. Със стихчета и танци, те поздравиха градоначалника, както и всички жители на общината.
  • Общината днес посетиха и ученици от ПГ „Цар Иван Асен II” и подариха мартенички на кмета и на общинската администрация с пожелание за здраве и благоденствие.
  • Исторически музей – Асеновград гостува при учениците на   ОУ „Ангел Кънчев“, за да ги запознае с ритуала, присъщ за нашия район – „Мартуване“.
  • На 1 март се отбелязва Денят на самодееца и любителското художествено творчество. Празникът на читалища и всички дейци, творци и изпълнители на любителско творчество датира от 1976 година.  Особено в малките населени места, читалищата и любителските състави имат изключително значение за развитие на културния и социален живот.
  • Във връзка с наближаването на Националния празник, в ОУ „Христо Ботев“ се проведе открит урок по родолюбие. Как премина той, вижте в репортажа
  • И тази година, навръх 3-ти март, Община Асеновград ще спази традицията и ще подари 100 български знамена. Къде и кога могат да бъдат получени трибагреници, които да поставим на балкони и тераси на паметната дата, и не само.
  • „Максимално сме ангажирани и е ускорена подготовката на проекта за изграждане на Околовръстния път на Пловдив“. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството по време на среща в Агенция „Пътна инфраструктура“, в която участваха представители на АПИ, кметът на Община Пловдив, заместник-областният управител на Пловдив, представители на проектантите, експерти от областната управа и др.
- Advertisment -

Must Read

Огнище на Инфлуенца по птиците е констатирано в обект в Асеновград

Огнище на Инфлуенца по птиците констатира Българската агенция по безопасност на храните в животновъден обект за отглеждане на кокошки носачки в Асеновград. В обекта...