28.7 C
Асеновград
неделя, 21 юли, 2024

Дневник 02.04.2024

-

  •  Бързо производство е започнато срещу мъж, съхранявал в имота си в село Джурково незаконно оръжие и боеприпаси. При процесуално-следствени действия на адреса, асеновградски полицаи иззели две пушки и два пистолета, както и множество патрони, без необходимите разрешителни. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а за случая е уведомена прокуратурата.
  •  За опасна детска площадка, намираща се в асеновградския квартал „Изток“, сигнализираха родители, живеещи в района. Те настояват мястото да се обнови и обезопаси, за да се превърне в приятна и спокойна зона за почивка и игра на децата от квартала.
  •  Две деца са заподозрени за кражба от пловдивски мол. Към 19.30 ч. вчера в полицията постъпва информация, че момичета на 12 и 14 години са заловени при опит да напуснат спортен магазин със задигнати артикули за около 1000 лева. Работата по документиране на случая продължава съвместно с инспектор от Детска педагогическа стая. Предстои материалите от проверката да бъдат внесени в Районна прокуратура – Пловдив.
  •  Представители на Държавно горско стопанство – Асеновград, заедно с доброволци, почистиха днес поляните под манастир „Св. св. Кирил и Юлита“. Това е само една от инициативите по повод Седмицата на гората. Акцията дава добър пример, но притеснителното е, че показа как в рамките на по-малко от час се събраха десетки чували с отпадъци.
  •  Стотици дръвчета и храсти засадиха днес край Куклен. Място, което  бе нерегламентирано сметище, скоро ще се превърне в зелено кътче. Първите стъпки това да се случи направиха през днешния ден множеството доброволци – от малчугани в детската градина, ученици и спортисти, до техните преподаватели и работещи в общинската администрация служители.
  •  На международния ден на детската книга, който се отбелязва днес, в Асеновград стартира програмата „ Дни на книгата 2024“.  Почти през целия месец април ще се провеждат тематични събития.
  •  С благотворителен базар и ПЕТ терапия, Община Пловдив ще отбележи Световния ден на бездомните животни. На 6-ти април, събота, кученцата от общинския приют ще очакват посетители на Централния площад в областния град.
- Advertisment -

Must Read

На 20-ти юли пожарникарите отбелязват своя професионален празник

Пожарникари от цяла България отбелязват своя професионален празник сред пламъците на пожарите, които през последните дни изпепелиха хиляди декари гори, изгоряха десетки къщи и...