7.7 C
Асеновград
събота, 2 март, 2024

Дневник 04.10.2023

-

  •  Предпечатните образци на бюлетините, с които ще се гласува на територията на община Асеновград на 29-ти октомври, вече са изготвени. Те са 19 на брой и ще бъдат публикувани на сайта на Общинската избирателна комисия, след одобрение от ЦИК.
  •  Преди старта на учебната година Министерството на образованието и науката обяви, че е готова „Дигиталната раница“. Сега става ясно, че от следващата учебна година достъпни за безплатно ползване ще бъдат всички учебници за учениците от 8-ми до 12-ти клас.
  •  Безработните лица могат да се включат в курсове за професионални квалификации към Бюро по труда – Асеновград.
  •  Църквата „Свети Атанасий“ в асеновградското село Конуш продължава да се нуждае от парични дарения за спешен ремонт на покрива. Има риск уникалните и старинни икони, както и иконописите, да бъдат унищожени от неподходящи климатични условия.
  •  От 1931 г. 4-ти октомври се отбелязва като Международен ден за защита на животните. Целта на празника е да привлече вниманието на обществеността към необходимостта от опазване на средата, която обитават животните и към повишаване на активността в тяхна защита. Ниската природозащитна и етична култура на гражданите и социално-икономическата среда на живот, се приемат като основни фактори за бума на бездомни животни и невъзможността за справяне с проблема. 4-ти октомври е само един ден, но хуманното отношение към животните е демократична ценност, възпитаваща преди всичко човека на отговорно и толерантно отношение към всичко, съществуващо около него, споделят специалисти.
  •  БК „Асеновец“ стартира новия сезон с 4 възрастови групи при момичетата, както и с мъжкия отбор. Кои са първите мачове и какви са очакванията преди двубоите, провери наш екип по време на една от тренировките на клуба.
  •  На провелото се в Шумен Държавно първенство по възраст и клас и Национална купа III-ти кръг по спортни танци, възпитаници на Клуб по Спортни танци  „Асеновец“ завоюваха златни, сребърни и бронзови медали.
  •  След завръщането си от Държавното първенство в Шумен, Клуб по спортни танци “Асеновец“ се включи и в кръгла маса, посветена на модерното и здравословното танцуване.
  •  Спортистите от асеновградския спортен клуб Triton Extreme, взеха участие в няколко поредни състезания.
- Advertisment -

Must Read

Общината раздава трибагреници навръх 3-ти март

През последните години от общинската администрация на Асеновград въведоха традиция – да се предоставя безплатно родното знаме покрай големи празници. Сега, по повод 146...