23.7 C
Асеновград
сряда, 29 май, 2024

Дневник 05.04.2024

-

  • Шофьор постъпи в болница след катастрофа тази сутрин в Пловдив. На кръстовище в областния град водач на лек автомобил не спира на знак „стоп“ и отнема предимството на друга кола. В болница е транспортиран шофьорът, който е бил на пътя с предимство. Неговата алкохолна проба, както и на нарушилия правилата водач, са отрицателни. Неспрелият на знак „стоп“ е тестван и с апарат за употреба на наркотични вещества, който също е отчел отрицателен резултат. На място бе екип на сектор „Пътна полиция“. Катастрофиралите автомобили не затрудниха особено движението в участъка.
  • Навлизаме в пожароопасния сезон! Институциите апелират да се спазват правилата и да се избягват предпоставки за възникване на пожар, а при констатиране на такъв или забелязване на хора, нарушаващи разпоредбите, незабавно да се сигнализира на тел. 112.
  • От 9-ти април БЧК – Асеновград ще раздава храни на хора в нужда. Утре се очаква да бъдат доставени първите количества от продуктите. Е
  • За първи път на реката, в близост до центъра на Асеновград, ще се проведе международно състезание по улов на риба. За целта опледелена площ от река Чая ще бъде зарибена.
  • На 30-ти април изтича срокът, в който можем да платим данъците си с 5 % отстъпка. Припомняме още, че данъчно облекчение могат да ползват и хората с телково решение над 50%.
  • След като започна да тече вторият период за прием на проекти в областта на културата, Община Асеновград припомня правилата за финансово подпомагане.
- Advertisment -

Must Read

Асеновградските пожарникари – трети на „Бойно разгръщане от мотопомпа“ на областното...

Републиканско първенство по Пожароприложен спорт тече в момента в град Варна. Представители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Пловдив показват...