14.7 C
Асеновград
петък, 23 февруари, 2024

Дневник 05.07.2023

-

  •  На днешния ден работещите в структурите на МВР имат професионален празник. На 5 юли 1879 година Княз Александър Батенберг подписва Указ № 1 за сформиране на МВР и това става едно от първите ведомства, създадено след Освобождението на България.
  •  Междувременно протестите на служителите на МВР продължават. След като вчера част от подразделенията в страната протестираха за увеличение на заплатите, утре протестни действия с представители на синдикатите се очакват и в Пловдив.  Недоволството на униформените  е свързано с  проектобюджета, в който не се предвижда ръст на възнагражденията им. Служителите в системата на вътрешното министерство напомнят и че вече години наред искат нови, качествени униформи и оборудване.
  •  За опасна вдлъбнатина на тротоар на ул. „Цар Иван Асен II“ сигнализират граждани. На мястото има няколко случая с паднали хора, които за щастие, са се разминали с леки наранявания.
  •  Започна приемът на заявления за подпомагане по интервенциите в областта на биологичното земеделие и интервенциите в областта на околната среда и климата и хуманно отношение към животните, включени в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони на Република България за периода 2023 – 2027 г.
  •  Настъпи сезонът, богат на плодове и зеленчуци. Кои от тях обаче могат да бъдат открити вече като родно производство и кои са все още внос от близки държави, провери наш екип.
  •  132 години от създаването си отпразнува асеновградското село Нареченски бани. Тържественият ден започна с водосвет в параклис „Св. св. Козма и Дамян“, раздаден бе и курбан за здраве. Празнична програма зарадва жителите и гостите на населеното място.  Талантливите деца от Музикална школа „Родолюбие“ и професионалните танцьори от Танцова формация „Везеница“ сътвориха истински спектакъл. След това за доброто настроение на присъстващите се погрижи оркестър „ПИМ“.
  •  Момичетата на Клуб по спортни танци “Империя“- Асеновград се представиха успешно на Международни състезания в Несебър и Поморие. Това сподели за ТВ САТ КОМ треньорът на клуба Радина Нейкова.
  •  На 5-ти юли православната църква чества Преподобни Атанасий Атонски. Във фолклорния календар, денят е известен като Летен Атанасовден.
- Advertisment -

Must Read

Глоби за 3 млн. лв. за нарушение на Закона за движение...

Над 3 млн. лв. са постъпилите средства, само през последната седмица, от наложени наказания по Закона за движение по пътищата. Сумата е с един...