15.7 C
Асеновград
неделя, 21 април, 2024

Дневник 05.09.2023

-

В деня на Съединението на България – шести септември, Община Асеновград ще раздаде определен брой  български национални знамена.

В Асеновградско началото на честванията по повод 138-та годишнина от Съединението на България започнаха още днес в село Конуш.

Чествания свързани с отбелязването на годишнината от  Съединението на Княжество България с Източна Румелия имаше и в село Новаково.

Коритото на река Чая ще бъде почистено към края на септември. Това обещават от градската управа във връзка с избуялата растителност в речното корито, която притеснява жителите на Асеновград, особено след като започнаха есенните дъждове.

Какви мерки предприема Община Асеновград когато бъдат подадени до нея жалби и молби от граждани? Този въпрос отправи общинският съветник на Асеновград Мария Вълканова към зам. кмета на общината инж. Стоян Димитров.

Украинската общност в Асеновград организира все повече мероприятия с цел приобщаване, а също така и опознаване на украинските традиции и обичаи. Към края на месец август в центъра в Асеновград, част от фондацията “Помощ за Украйна“, бе отбелязан Денят на независимостта.

Читалището в с. Яврово ще отбележи своята 100-годишнина. Народно читалище „Пробуда-1923“ чества юбилей на 9-ти септември. Планинското село обаче ще празнува два дни, започвайки от Малка Богородица на 8-ми септември, отбелязвайки и 165 години храм „Рождество на Св. Богородица“.

- Advertisment -

Must Read

На 1-ви май пещера „Добростански бисер“ отново отваря врати

На 5 км. от красивото планинско село Добростан се намира пещерата „Добростански бисер“. "Това е един от най-посещаваните обекти, до който се достига след...