33.7 C
Асеновград
събота, 22 юни, 2024

Дневник 06.02.2024

-

  • Сигнал за опасни постаменти, поставени неправомерно на пътното платно, получи ТВ САТ КОМ.
  • Нови специализирани контейнери за събиране на пластмасови бутилки бяха поставени на различни локации в града.
  • Изнесени полицейски приемни ще има през месец февруари в три села в община Асеновград.
  • С цел да се облекчат разходите на населението през новия отоплителен сезон, министърът на земеделието и храните – Кирил Вътев, даде указания. Те са във връзка с наближаване на кампания по снабдяване на населението с дърва за огрев за следващия отоплителен сезон. Указанията са за намаление с 20% цените на дървата за огрев чрез директни продажби, извършвани от Държавните горски и ловни стопанства, спрямо цените от предходната година.
  • Поход-поклонение до Мулдавския манастир „Св. Петка“ ще се проведе за поредна година по повод годишнината от обесването на Васил Левски. Вижте кога ще бъде възпоменанието на националния ни герой и какво включва програмата, която ще се проведе пред манастира.
  • На 11-ти февруари, неделя, в 16 часа в Пловдивския културен институт ще се проведе благотворителен търг. Инициативата се осъществява с подкрепата на РИОСВ – Пловдив и Българско дружество за защита на птиците. Търгът е за абстрактна картина, предоставена от художничката Диана Димова. Със събраните средства от него ще бъдат подкрепени дейности на дружеството за защита на птиците, свързани със защитата на застрашения от изчезване вид – пернатоногата кукумявка.
  • Днес ще Ви покажем добрия пример – ще ви разкажем за едно младо момиче от Асеновград, учещо ветеринарна медицина, с редица международни отличия, участия на световни форуми и трупащо опит в екзотични светове. Как с амбиция, желание и широка усмивка можеш да постигнеш мечтите си, ни показа Ивана-Антония Гайдарова.
  • На 6-ти февруари Православната църква почита паметта на св. Фотий.
- Advertisment -

Must Read

Седмокласниците се явиха днес на НВО по Математика

Близо 60 000 седмокласници се явиха днес на Националното външно оценяване по Математика. Както на изпита по български език и литература, който се проведе...