14.7 C
Асеновград
четвъртък, 18 април, 2024

Дневник 06.03.2024

-

  •  По три бързи производства са образувани средно на ден в Районна прокуратура – Пловдив през изминалата година. Статистиката показва, че най-много от случаите са за управление на автомобил след употреба на алкохол или наркотични вещества, хулигански действия, кражби и телесни повреди.
  •  Междувременно от МВР Пловдив съобщават, че само през последните дни, на територията на областната дирекция са иззети различни по вид и количество наркотични вещества. Подобни престъпления са регистрирани и в Асеновград.
  •  Няколко услуги, които до 1-ви март се предоставяха от Националната агенция за приходите, вече са прехвърлени към Министерството на електронното управление.
  •  Какво се случва с осветлението на пътя Пловдив-Асеновград? Въпреки обещанията, и то на ниво министерски съвет, то да заработи в своята цялост, все повече лампи по трасето изгасват. Вече почти целият път не е осветен.
  •  Дирекция „Бюро по труда“-Асеновград организира две информационни срещи – Ден на работодателя и на работодатели с представители на Агенцията за хора с увреждания.
  •  Изложба живопис и приложни изкуства „Пролетни етюди“, посветена на жената,  откриха в Градска библиотека “Паисий Хилендарски“.
  •  „За свободна и обединена България” – това е името на изложба, която ще бъде открита утре в Исторически музей-Асеновград и която е посветена на 150-та годишнина от рождението на войводата Тане Николов. Изложбата е гостуваща и се представя от Регионален исторически музей-Хасково.
  •  Членовете на Общински младежки съвет – Асеновград са решили за 8-ми март да зарадват асеновградските дами с интересна изненада. По повод Международния ден на жената, на центъра на града от 13:30 ч.,  младежите от съвета ще раздават на нежната част от човечеството, ръчно изработени лично от тях картички с пожелания. Чрез този нестандартен начин, от Общинския младежки съвет са решили да отбележат празника.
  •  На днешни ден, 6-ти март, Православната църква отдава почит на Свети 42-ма мъченици от Амория.
- Advertisment -

Must Read

Празникът „Златна ябълка“ ще бъде отбелязан в Горноводенския храм в събота

С венец от златни ябълки ще бъде окичен за поредна година Горноводенският Храм "Света Богородица Успение“, познат като Златна ябълка, именно заради големия празник,...