25.7 C
Асеновград
петък, 12 април, 2024

Дневник 06.11.2023

-

  •  Д-р Христо Грудев е новият стар кмет на Асеновград. Грудев ще бъде начело на общината за втори пореден мандат, а общо за трети. Той получи близо 52% от вота на балотажа, в който се изправи срещу Петко Чирпанлиев.
  •  В две села в Асеновградско също се проведе втори тур на изборите. Димитър Бакалски от ГЕРБ спечели срещу своя опонент с 65% подкрепа от избирателите и ще е пореден мандат кмет на с. Нареченски бани! Ибрям Шабан спечели балотажа в с. Стоево с 52% гласували за него. Той се яви на изборите като независим кандидат.
  •  Малко над 17 хиляди души гласуваха на втори тур на територията на община Асеновград. Това означава, че в изборния ден до секциите отидоха едва 33% от имащите право на глас над 52 хиляди души.
  •  Две секции в Асеновград се наложи да преминат към преминат на гласуване само с хартиена бюлетина на балотажа.
  •  На 10-ти ноември ще е първото заседание на новия Общински съвет на Асеновград. То ще се проведе в зала 601-ва и по време на него ще бъде положена клетва от новите представители на местния парламент. Тогава следва да бъде избран и нов председател.
  •  Само с материални щети по колите и уплаха се разминаха участниците в катастрофата, която стана днес на кръстовището на улиците „Александър Стамболийски“ и „Първомайска“ в Асеновград.
  •  Въпреки че няма индикация зимата скоро да дойде, от Агенция „Пътна инфраструктура“ се обръщат с препоръка към шофьорите да започнат подготовката за зимния сезон.
  •  Всяка година в съботата преди Архангеловден, отбелязваме една от трите най-големи задушници в православния календар – Архангелова. Денят, в който се молим за починалите близки, се нарича още и Войнишка задушница.
- Advertisment -

Must Read

В деня на авиацията и космонавтиката – изложба, презентация и игри...

Музеят на авиацията в Крумово отново успя да заинтригува своите посетители с интересна програма в Деня на авиацията и космонавтиката. Изложба, посветена на 45-годишнината...