20.7 C
Асеновград
петък, 22 септември, 2023

Дневник 07.11.2022

-

  •  С панихида в асеновградското поделение почетоха загиналите войници. Традицията се спазва винаги от 1923 г. насам навръх Архангелова задушница, позната още като Войнишка.
  •  Архангеловден отново ще бъде почетен особено празнично в Асеновград. Празникът е утре, 8-ми ноември, но още днес празнична вечерня ще има както в църквата, носеща името на светеца, така и в едноименния параклис в града. Разбира се, през утрешния ден и в двата храма ще има празнични богослужения от сутринта.
  •  Държавно първенство за деца и млади ездачи се проведе в с. Червен на 5-ти ноември, в събота. Асеновградският Клуб по конен спорт „Цар Иван Асен II“ отново бе организатор на състезанията по издръжливост, паралелно с които се проведоха и квалификации на дистанции от 30, 40, 60 и 80 км.
  •  Четиринадесетото издание на фестивала Дефиле на младото вино ще се проведе на 25, 26 и 27 ноември в Стария град на Пловдив.
  •  ФК „Асеновец“ постигна категорична победа срещу Загоре, Нова Загора. След 2 гола на Тодор Тодоров още в първото полувреме асеновградският отбор спечели 3 точки от мача, малко преди края на полусезона.
  •  5 медала завоюваха на Европейското първенство по шинкиокушин каратистите на спортен клуб Спортен клуб „Хамон доджо“- Асеновград. Състезанието се проведе на 4-ти и 5-ти ноември в зала „Арена Армеец“ в София.
- Advertisment -

Must Read

ФК „Асеновец“ отстъпи пред Спартак, Пд с 0:4

Печално се оказа домакинството на ФК „Асеновец“ в късния следобед вчера. Асеновградчани посрещнаха на свой терен отбора на Спартак, Пловдив, но така и не...