33.7 C
Асеновград
събота, 22 юни, 2024

Дневник 08.02.2024

-

Емоционално изпращане на комисар Георги Мангараков като директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- Пловдив се проведе днес в двора на Първа служба. Комисарът получи много подаръци и поздравления, включително и от кмета на областния град Костадин Димитров.

Пожари избухнаха на две места в Асеновградско днес.

За поредна година, по повод Световния ден на рециклирането, се организира кампанията „Искам да съм полезен…Рециклирай ме!

В Природонаучния музей в Пловдив гостува изложбата „Феерии от кожа“. Тя е посветена на 120 години от рождението на живописеца и портретист – Васка Попова – Баларева. Откриването на мероприятието ще се състои на 10-ти февруари от 18 часа. Входът за изложбата е свободен.

Първи по рода си Младежки хепънинг ще се проведе в Асеновград. Организаторите обещават интерена програма.

Станимира Петрова преодоля своята опонентка от Монголия в битката за полуфинала на боксовия турнир „Странджа“. След днешния успех, асеновградчанката продължава към битката за златния медал в категория до 54 кг. Само след два дни – идната събота, тя ще се изправи срещу Сара Чиркович от Сърбия и ако я преодолее, отива на финалите. Пожелаваме й успех!

Внезапно ни напусна един млад човек – творец по душа и същност, демонстриращ с работата си колко важна е романтичната част от живота. Казваме „Последно сбогом“ на асеновградския художник, който ще остане в сърцата не само на своите близки и приятели, но и на всички ценители на изкуството – Геракси Гераксиев. Всеки, който иска да изпрати асеновградския художник, може да го направи на 10-ти февруари, в събота. Опелото ще бъде в храм „Св. Атанасий“.

Днес православната църква почита паметта на Свети пророк Захария Сърповидец, предсказал раждането на Иисус Христос.

- Advertisment -

Must Read

Седмокласниците се явиха днес на НВО по Математика

Близо 60 000 седмокласници се явиха днес на Националното външно оценяване по Математика. Както на изпита по български език и литература, който се проведе...