35.7 C
Асеновград
събота, 20 юли, 2024

Дневник 08.07.2024

-

  •  За трета поредна година се проведе „Куклен фест“. Тридневният фестивал стартира още през изминалия петък.
  •  Кулминацията от празненствата в Куклен бе в неделя, когато се състоя тържествената заря-проверка по повод 23-та годишнина от обявяването на Куклен за община.
  •  Едно от най-атрактивните мероприятия от програмата на фестивала в Куклен бе изложбата на Сдружение „ПАМЕТ И БЪДЕЩЕ“. Тя можеше да бъде разгледана през уикенда. Но по-важното е, че всички, които се спряха да я разгледат, получиха и ценна информация, свързана с нашата история.
  •  В гасеното на три горски пожара са се включили пожарникарите от асеновградската районна служба от началото на тази година. Това разбрахме от гл. инспектор Величко Бришимов, началник на службата. Във връзка с горещото време и честото палене на огън в гората, пажарникарите отправят призив към всички нас.
  •  През изминалите дни в Пловдивско станаха няколко големи пожара. В Карлово изгоряха 100 декара овес, 10 декара фураж сено, 6 декара розови насаждения и 9 декара овощна градина. Пожарникарите успяха да спасят 430 декара други насаждения. Между Брезово и Дрангово огън унищожи част от горски широколистен масив и посеви. Горяха сухи треви покрай пътя за Павел баня. Огнеборците успяха да спасят и имуществото на три домакинства при пожар в три къщи в село Труд.
  •  Фолклорен фестивал ,,Да съхраним българските традиции и дух” се проведе през изминалите събота и неделя на Араповския манастир „Св. Вмчц. Неделя“. През първия ден на сцената се изявиха множество самодейни състави, сред които и такива от Асеновград. В неделя, на 7-ми юли, когато Църквата почита Св. Неделя, още рано сутринта започна празничната литургия. За безупречната организация помагаха близо 50 доброволци.
  •  Във връзка с решението на Министерски съвет да приеме актуализирана държавна политика по планиране и разпределение на радиочестотния спектър в България се налага да настъпят някои промени.
  •  Вандалска проява през уикенда възмути жителите на с. Златовръх. В централната част на селото бяха изпочупени три пейки, бутнати кошчета за отпадъци, а металните ограждения по тротоара бяха изкривени и изкъртени. От Районно управление  – Асеновград съобщиха, че във връзка със случая е задържан 25 – годишен мъж, срещу когото е започнато бързо производство. ТВ САТ КОМ научи, че мъжът е жител на с. Стоево.
  •  Екип на УМБАЛ „Свети Георги“ прие по спешност транспортиран с медицински хеликоптер от системата HEMS, пострадал турист. Вижте
  •  Състезателките от СК „ЕРА – Асеновец“ за поредна година взеха участие в Международната арт- олимпиада „Хармония и Сила“. От там момичетата се завърнаха с 28 награди сред които и една специална за талант.
- Advertisment -

Must Read

Връчиха почетен плакет на Асен Чойков

Днес, кметът на града д-р Христо Грудев връчи почетен плакет на Асен Чойков, който спечели един сребърен и един бронзов медал на провелото се...